Hallingplast panostaa Suomeen

Vanhentunut vesijohto- ja viemäriverkosto antaa Hallingplastille suuria mahdollisuuksia Suomessa. Norjalainen muoviputkien valmistaja on palkannut Atte Koskisen yhtiön ensimmäiseksi suomalaiseksi myyntijohtajaksi.

Hallingplastin lehdistötiedote - 11.10.2023

Hallingplast valmistaa korkealaatuisia muoviputkia Hallingdalissa Norjassa. Tuotteita käytetään vesijohto- ja viemäröintijärjestelmissä, kalankasvatuksessa, öljy- ja kaasuteollisuudessa sekä energia- ja telekommunikaatioalalla. Nyt on selvää, että norjalainen perheyritys perustaa oman suomalaisen tytäryhtiön jatkaakseen kasvuaan Pohjoismaissa.

– Suomi edustaa meille suurta ja tärkeää markkinaa tulevina vuosina. Atte Koskisen palkkaaminen on ensimmäinen askel pitkäaikaisessa panostuksessamme vahvistaa läsnäoloamme Suomessa, kertoo Hallingplastin toimitusjohtaja Sverre Tragethon.

Tämä saa tukea Martin Anderssonilta, joka johtaa Hallingplastia Ruotsissa ja Suomessa:

– Elämme voimakkaan kasvun aikaa ja etsimme jatkuvasti uusia markkinamahdollisuuksia. Siksi on täysin luonnollista satsata Suomeen, missä voimme hyödyntää osaamistamme Norjasta ja Ruotsista. Pohjoismaiden sääntöjen, vaatimusten ja ajattelutavan suhteen on paljon yhtäläisyyksiä, Andersson sanoo.

Uusi norjalainen tuotantolaitos mahdollistaa kasvun Pohjoismaissa

Hän huomauttaa, että yritys investoi 100 miljoonaa norjan kruunua uuteen tuotantolaitokseen putkien materiaalin kierrättämiseksi. Investointi mahdollistaa kasvun sekä uusilla että olemassa olevilla markkinoilla. Uusi tuotantolaitos rakennetaan Hallingdaliin ja se valmistuu kesällä 2024, ja se kierrättää vuosittain 10 000 tonnia muovia.

– Kierrätysarvoketjut ovat tulevaisuutta. Tulemme tukemaan korkealaatuisten kierrätettävien muovien avulla kriittistä infrastruktuuria. Ympäristöystävällisiä ratkaisuja kysytään yhä enemmän kaikissa Pohjoismaissa, ja uskomme, että tämä on oikea aika panostaa Suomen markkinoille, Andersson sanoo.

Suuret mahdollisuudet Suomen vesijohto- ja viemäriverkossa

Andersson korostaa, että Suomen vesijohto- ja viemäri-infrastruktuuri, samoin kuin Norjassa ja Ruotsissa, edellyttää suuria investointeja ja päivityksiä.

Vuonna 2017 suomalaisten insinöörien kanssa tehtyihin haastatteluihin perustuvassa raportissa todettiin, että vesijohto- ja viemäröinti-investointien tarve on kolminkertaistettava jälkeenjääneiden tarpeiden kattamiseksi. Tuolloin Suomen viranomaiset budjetoivat 120 miljoonaa euroa vesijohto- ja viemäriverkon investointeihin. Myöhemmin Suomen viranomaiset ovat lisänneet investointivauhtia, mutta paljon on vielä tekemättä. Tulevina vuosina tarvitaan paljon investointeja.

– Suurin osa Suomen vesijohto- ja viemäriverkosta rakennettiin vuosina 1960-1980. Vesijohtoverkon pituus on yli 100 000 kilometriä ja noin kuusi prosenttia siitä tarvitsee välitöntä uusimista vuosittain. Lisäksi on suuri tarve jatkuvasti uusia viemäriverkostoa, joka on yli 50 000 kilometriä pitkä, ja sen arvioidaan tarvitsevan uusimista lähitulevaisuudessa noin 12 prosentin vuosivauhtia, Andersson kertoo.

Hän viittaa myös suomalaiseen kaivos- ja energiasektoriin kiinnostavina markkinoina.

Hallingplast valmistaa muoviputkia, joiden elinikä on vähintään 100 vuotta. Yritys toimittaa tällä hetkellä ratkaisuja Sujutekille, joka on yksi Suomen suurimmista vesi- ja viemäriurakoitsijoista ja erikoistunut kaivamattomiin menetelmiin (no-dig).

Erikoistuotteet, jotka vähentävät ympäristövaikutuksia

Anderssonin mukaan yrityksen erikoistuotteet, kuten valmiiksi painotetut vesistöputket ilman betonipainoja, tuovat jotain uutta maahan, joka tunnetaan "tuhansien järvien maana".

– Vesistöputkemme vähentävät ympäristövaikutuksia ja helpottavat asennusprosessia. Tämä sopii täydellisesti Suomeen, jossa on lähes 190 000 järveä, Andersson sanoo.

Hallingplast aloitti toimintansa Norjassa vuonna 1969. Vuonna 2016 yritys perusti toimipisteen Ruotsiin, jossa liikevaihto kasvoi 40 miljoonasta norjan kruunusta vuonna 2016 143 miljoonaan norjan kruunuun vuonna 2022.

– Ruotsista saadut kokemukset ovat tärkeitä, nyt kun yritämme menestyä Suomessa. Reseptimme on tarjota laatua kaikilla tasoilla ja tuoda osaamista kierrätettävistä muoviratkaisuista kasvaville markkinoille, Andersson päättää.

Tietoa Hallingplastista:

Hallingplast on yksi Pohjoismaiden suurimmista ja moderneimmista muoviputkijärjestelmien valmistajista. Yritys on kokonaan norjalainen perheyritys ja sijaitsee Hallingdalissa. Tuotevalikoima on laaja, ja siinä on keskitytty erityisesti vesi- ja viemäriputkiin, öljy- ja kaasuteollisuuteen, meriverkkoihin kalankasvatuksessa, erikoisputkiin huoltoasemille ja valmiiksi painotettuihin putkiin vedenalaisten johtojen osalta.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä:

Sverre Tragethon, Hallingplastin toimitusjohtaja
Sähköposti: sverre.tragethon@hallingplast.no
Puhelin: +47 32 09 55 92

Atte Koskinen, Hallingplast Suomen myyntijohtaja
Sähköposti: atte.koskinen@hallingplast.fi
Puhelin: +358 400 27 6969